5. apr 2010

Ch. Bukowski "Tavalised ogarused"

"köögi seisukord on tihti inimese vaime seisukord. ebakindlad, tundlikud ja paindlikud segadusseaetud mehed on mõtlejad mehed. nende köögid on  nagu nende mõtted, täis rämpsu, pesemata asju, igasugust räppa, aga nad teavad, mis seisus nad on, ja oskavad sellest lusti saada. tuleb ette, et mingis võimsas energiapuhangus defineerivad nad jumaliku olemise ja saavad hakkama millegi säravaga, mida me teinekord loominguks kutsume, aga juhtub ka, et nad võtavad nina täis ja koristavad köögi ära. varsti on köök jälle segamini ja mehed ise hämaolekus ja vajavad arsti, rohtusid, palveid, seksi, õnne ja hingepäästmist. aga need, kelle köök on alati korras, need on ikka friigid. neid tuleb karta. inimese köögi seisukord on ta vaimne seisukord: kõik on seal oma koha peal, paika pandud, ta on lasknud elul ja olemisel end paika panna ja võtnud mõtlemises sisse mugava kaitseasendi. kuula teda kümme minutit ja saad aru, et ükskõik mis ta kogu oma elu jooksul ei räägiks, on see alati sisutu ja igav"

"/../ revolutsioonidega on see asi, et nad peaksid toimuma suunaga inimese seest väljaspoole, mitte väljast sisse. kui mässuks peaks minema, tormaks inimesed kõigepealt ja krabaksid endale uue värviteleka. nad tahavad saada sama mürki, mis nende vaenalse juba napakaks on teinud."

"kanep tuleb tegelikult PÄRAST kunsti, tuleb siis kui inimene on juba kunstnikuks saanud. kanep ei tee kunsti. lihtsalt, kui oled juba kunstnik, saab kanepist kergesti su mängumaa."

"mul viskaks ära, kui mind kanepi omamise või tarvitamise eest arreteeritaks. see oleks nii, nagu nuusutaks aluspükse kellegi pesunöörilt ja saaks selle eest vägistamissüüdistuse. see kuidas kanep mõikab, sõltub suuresti sellest, mida sa talt ootad ja loodad saada."

"kanepi legaliseerimine oleks nagu käeraudade sissekreemitamine enne kätelevajutust, tegelikult sügeleb sul kuskilt mujalt ja sellepärast on sul seda viskit ja kanepit vaja, või piitsa ja kummiülikonda, või on vaja muusika nii valjuks keerata, et see nullib mõtlemise. või hullumaju või kumminaisi või 162 pesapallimängu hooaja jooksul."

0 kommentaari: